Date van Utteren

 

 

Date van Utteren

©Erna Schütten

Daklu Fotografie

Daklu (Date van Utteren) is vooral een 'mensen'-fotograaf. Ik maak graag portretten: puur, in een studio of in uw eigen of een andere passende omgeving. Ook kunst, alsmede werk- en leefsituaties zijn belangrijke inspiratiebronnen voor mij. Ik fotografeer voor particulieren, kunstenaars, verenigingen, tijdschriften en kleine bedrijven. Elk verzoek wordt in onderling overleg uitgewerkt en uitgevoerd, waarbij de draagkracht van de opdrachtgever mede bepalend is voor de kosten die ik reken.

Wilt u mooie foto's laten maken van uzelf, van een ander, van kunst of van andere onderwerpen, dan kunt u vrijblijvend over uw wensen bellen of mailen. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met u op om hierover te overleggen.

Ik heb jarenlang bij KPN gewerkt als psycholoog en marketing- en communicatie-manager. Vanaf 2002 heb ik me door zelfstudie op digitale fotobewerking gestort en daarna heb ik ruim 7 jaar cursussen Photoshop Elements gegeven. Mijn cursisten hebben mij gestimuleerd ook cursussen fotografie te ontwikkelen en te geven. Daarvoor heb ik zelf fotografie-opleidingen gevolgd bij Simone Henken en Johan van de Watering. Ik ontwikkel mijn ruwe digitale opnamen met het programma Photoshop Lightroom en Photoshop CC. Over het eerste programma verscheen in 2007 het boek 'Photoshop Lightroom Uitgelicht!' van mijn hand, waarvan twee edities zijn verschenen. Vanaf 2009 geef ik basis- en vervolgcursussen Fotografie, Photoshop Lightroom en sinds 2016 ook Photoshop CC.

Daarnaast publiceerde ik vier fotoboeken: 'Samenwerking van binnenuit' (samen met Aart en Fredy Blom); 'Karakters' en 'Dubbelportretten', met gedichten van Fredy Blom en 'Puur in de Natuur, met teksten eveneens van Fredy Blom. In augustus 2013 is mijn eigen fotografie lesboek 'Een knipoog naar het licht' met veel voorbeeldfoto's van mijn cursisten uitgegeven! Dit boek is inmiddels uitverkocht, maar nog wel tweedehands en via de bibliotheek te verkrijgen.